Kumlama Kumu

Kumlama Kumu

Kumlama Kumu Nedir?

En basit anlatımı ile ; kum adı verilen , kuma benzeyen ama aslında bildiğimiz kumdan farklı bu iş için özel olarak imal edilmiş silis, bazalt, grid adında çeşitleri olan ve kullanım yerleri farklı özel maddeler ile yapılır.

Silis Kumlama

Değişik ebatlarda üretilen silis kumu ince saçlarda 1 mm’e kadar, kalın saçlarda ise 1-3 mm aralıklarında kumlama yapılacağı zaman kullanılır.

“Kumlama KUM’un yüksek basınçlı hava ile metal yüzeye çarptırılması dır. Bu çarpma esnasında kum metal yüzeyi mikron seviyesinde aşındırırken aynı zamanda yüzeydeki her türlü istenmeyen maddeyi de kazır, temizler.”

Bazalt Kumlama

Tozuması az denilebilecek bu kum genellikle kapalı ortamlarda kumun geri dönüşümlü olarak kullanılabileceği yerlerde kullanılır.

Grit Kumlama

Tozuması en az ve kumlama gücü en iyi olan kum çeşididir. Aslında kum değil demir cürufudur.

Kumlamanın Kullanımı :

Kumlama için sektörde ayrıca bazalt, demir grit, çelik grit ve çelik bilye ürünleri de kullanılmaktadır. Raspa kumları metalin teknik özelliklerine ve korozyon oranlarına göre çeşitli ölçülerde kullanılır. Yüksek korozyon ve kalın malzelerde genellikle iri granül kumlama ürünleri tercih edilir. Daha hassas kumlama işlerinde ve ince malzemelerde ise ince granüllü ürünler kullanılmalıdır

Kullanım alanları :

  • Çok amaçlı kumlama malzemesi.
  • Pas sökme.
  • Boya sökme.
  • Kabuk sökme
  • Kaplama öncesi yüzey pürüzlendirme.